Nová Ves
nad Nisou

In-line bruslení v okolí Geierswalde See

In-line bruslení v okolí Geierswalde See

V Čechách bohužel zatím není mnoho kvalitních tras pro kvalitní inline bruslení, ale v dojezdové vzdálenosti se nachází doslova bruslařský ráj! Jedná se o Lužická jezera v sousedním Německu. Oblast se nachází necelých 100 km od našich severních hranic a je vhodná i na jednodenní výlet.

V okolí Lužických jezer čekají na příznivce inline bruslí i na cyklisty, kteří preferují rovinaté terény, stovky kilometrů cyklotras s perfektním asfaltovým povrchem. Soustava uměle vytvořených jezer, která vznikla zatopením bývalých povrchových hnědouhelných dolů, leží zhruba 25 km severně od německého Bautzenu, v okolí měst Hoyerswerda, Senftenberg a Spremberg.

Oblíbenou a prověřenou lokalitou je oblast okolo městečka Geierswalde. Z jednoho místa můžete absolvovat hned několik tras a proto zde můžete zůstat i několik dní a projíďět jednotlivé trasy. Ideální variantou poměrně levného, ale zároveň pohodlného ubytování jsou mobilhomy, které se nacházejí u Geierswalder See. Jsou umístěny na louce téměř na břehu jezera (ideální na koupání). Hned u kempu je několik tras, po kterých se můžete bez přejíždění autem vydat na trasu okolo Geierswalder See, Partwitzer See, Sedlitzer See i Blunoer Sudsee. Více informací najdete na stránkách Lužická jezera.

Oblast je v podstatě naprosto rovinatá, takže nabízí ideální terény i pro začínající bruslaře či rodiny s dětmi. V horých dnech si nezapomeňte přibalit plavky, v Geierswalde je upravená písečná pláž s občerstvením a půjčovnou sportovního vybavení.


Hledáte ubytování v severních Čechách, odkud můžete k Lužickým jezerům dojet?
Ubytování Jizerské hory
Ubytování Frýdlantsko
Ubytování Lužické hory
Ubytování Liberec

Další informace

Datum vložení: 14. 7. 2015 13:22
Datum poslední aktualizace: 14. 7. 2015 13:22
Autor: Správce Webu

Turistika

Rychlý kontakt

Adresa:
Obec Nová Ves nad Nisou
Nová Ves nad Nisou 281
468 27 Nová Ves nad Nisou

Telefon:
731 068 368 úřad
724 321 724 starosta

776379444 místostarosta

DS: jjhedsu

E-mail:
novavesnn@volny.cz 

Fotogalerie

Náhodný výběr z galerie

centrum